Belinda Dokter


 
Belinda Dokter
 
De in Nederland geboren (Enschede, 1972)  kunstenares Belinda Dokter kwam voor het eerst in aanraking met kunst door het volgen van creatieve cursussen, o.a. modeltekenen en schilderen met acryl en olieverf. Hierdoor leerde zij de schoonheid van kunst herkennen. Pas op het moment dat zij een cursus beeldhouwen ging volgen, ontdekte zij haar ware liefde in de kunst. Klei was het materiaal waar zij haar creativiteit in kwijt kon en langzaam maar zeker ontwikkelde zij zich in het bewerken van dit materiaal. 
Vanaf 2004 heeft zij van haar hobby haar werk gemaakt. Het vinden van een eigen stijl, het volgen van cursussen over Glazuur en Glazuurtechnieken in binnen en buitenland en een Masterclass Monumentale Keramiek hebben tijd gekost. Die investering resulteert nu in een groeiende bekendheid in zowel het binnen als buitenland.
 De keramische beelden van Belinda Dokter onderscheiden zich door vrolijkheid en hun vormgeving, een heel gevarieerd oeuvre, maar met een eigen signatuur.
Vrouwelijk, verrassend, voluptueus , een tikkeltje overdreven, geheel niet in proportie, altijd grappig en met een energieke uitstraling, dat zijn haar dames en zo omschrijven de meeste mensen de kunstenares zelf ook.
Ook staat ze bekend om haar doorzettingsvermogen en kritische blik als het om haar werk gaat. Ze zoekt graag grenzen op en haalt het uiterste uit zichzelf en het materiaal, wat ook duidelijk terug te vinden is in haar werk.
 
 
December
08
Agenda